آخرین عناصر اضافه شده به جدول تناوبی به گذشته ادای احترام می کنند.
اتحادیهی بینالمللی شیمی ناب و کاربردی (Iupac ) چهار نام برای عناصر ۱۱۳، ۱۱۵، ۱۱۷ و ۱۱۸ به نامهای نیهونیوم، مُسکُویوم، تِنیسین و اَگانِسون پیشنهاد کرده است.
لین سوبی مدیر اجرایی اتحادیهی بینالمللی شیمی ناب و کاربردی می گوید «روز هیجان انگیزی برای جهان است.»
پس از آنکه اتحادیهی بین المللی شیمی در ژانویهی ۲۰۱۶ وجود این عناصر را تایید کرد، هر کدام از گروههای مسوول کشف عناصرِ جدید، نام و نماد پیشنهادی خود را ارایه کردند. در ضوابط آمده است که نام عنصر می تواند ایده یا شخصیتی اسطورهیی، مکان جغرافیایی، دانشمند، خاصیت عنصر یا مادهی معدنی باشد.
نیهونیوم (نماد عنصرNh) نامِ پیشنهادی برای عنصر ۱۱۳ است. این عنصر را گروه کوسوکه موریتا در RIKEN ژاپن از بمباران هدف بیسموت با هستهی zinc-70 در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۲ ساخت. نام انتخابی برگرفته شده از نام ژاپن/جاپان است و اگر نام این عنصر تصویب شود، اولین نام آسیای شرقی در جدول تناوبی خواهد بود.
دانشمندان روسی و آمریکایی که به ترتیب عنصر ۱۱۵ و ۱۱۷ را کشف کردهاند نامهای موسکوویوم (Mc) و تِنیسین (Ts ) را پیشنهاد کرده اند. با همکاری انستیتوت مشترک پژوهشهای هستهیی در روسیه و آزمایشگاههای ملی اوک ریج و لارِنس لیوِرمور در آمریکا دو عنصر ۱۱۵ و۱۱۷ در ۲۰۱۰ خلق شدند. نام هر دو عنصر از مناطق جغرافیایی گرفته شدهاند. موسکوویوم از موسکو گرفته شده که انستیتوت مشترک پژوهشهای هستهیی در آن قرار دارد. تِنیسین از ایالت تنیسی در آمریکا گرفته شده تا ادای احترامی باشد به این منطقه از آمریکا که بسیاری از پژوهشهای مهم در زمینهی عناصر سنگین در آن صورت میگیرد.
همین گروه عنصر ۱۱۸ را به احترام فیزیکدان هستهیی روس یوری اُگانِسیان که عنصر ۱۱۷ را ساخت، اُگانِسون (Og ) نامیدند.
پیش از تایید اتحادیهی بین المللی شیمی ناب و کاربردی، این اسامی به مدت پنج ماه برای نظردهی و موشکافی عامه در معرض عموم قرار میگیرد. سوبی می گوید «مهم است که مردم در سراسر جهان این اسامی را ببینند تا اطمینان حاصل شود این اسامی در تمام زبانها مناسبند. حالا عامهی مردم و جامعهی علمی میتوانند سر این نامها اظهار نظر کنند.»
پیوند اصلی: http://www.scientificamerican.com/article/4-new-elements-get-names1/