بهداشت عمومی پزشکی روان شناسی کودک

خواب کودکان: دستورالعمل جدید برای میزان خواب کودکان

به تازگی دستورالعمل جدیدی توسط پزشکان متخصص اختلالات خواب ارائه شده است که میزان خواب کودکان و نوجوانان را در هر گروه سنی زمانبندی و مشخص می کند.

کودکان بین ۴ ماه تا یک سال نیاز دارند تا ۱۲ تا ۱۶ ساعت در طول روز بخوابند. این مدت زمان دربرگیرنده خواب‌های کوتاه و چرت زدن نیز می شود. در دستورالعمل جدیدِ انجمن ملی خواب آمریکا کودکان سنین ۱ تا ۲ سال باید ۱۴ ساعت در روز خواب مفید داشته باشند.

برای کودکان بین سنین ۳ تا ۶ سال ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب در طول روز کافی است، در حالیکه سنین ۶ تا ۱۲ سال به ۹ تا ۱۲ ساعت خواب در طول روز نیاز دارند. طبق این دستورالعمل نوجوانان بین ۱۳ تا ۱۸ سال باید ۸ تا ۱۰ ساعت در روز را به خواب اختصاص دهند. این اولین بار است که این گروه از متخصصین خواب، این زمانبندی را برای خواب کودکان ارایه داده‌اند.

آکادمی تخصصی اطفال آمریکا که این دستورالعمل را تایید نموده، در یک دستورالعمل جدید، توصیه کرده است که تمامی صفحه‌های نمایشی، مانند تلویزیون و کامپیوترها، آی.پد، تلفن و…، باید نیم ساعت پیش از خواب کودکان خاموش باشد. همچنین والدین نباید هیچ گونه صفحه نمایشی را در اتاق خواب کودکان اجازه دهند.

sleepy-kidپیشنهادات فعلی بعد از مطالعه پژوهش‌هایی چون ارتباط بین خواب کودکان و سلامتی آنها  صورت گرفته است.

پژوهشگران نشان داده‌اند که خواب کافی و منظم برای کودکان و نوجوانان در تمامی گروه سنی فایده‌های زیادی از جمله بهبود: تمرکز و عملکرد رفتاری آنها، قدرت یادگیری، هوش، تنظیم میزان هیجان و احساسات، کیفیت زندگی و همچنین سلامت فیزیکی و روحی آنها دارد.

در مقابل، کودکانی که خواب کافی ندارند در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌هایی چون فشار خون، فشار عصبی، چاقی، افسردگی و آسیب های جسمی قرار می‌گیرند. نوجوانانی که خواب آنها کافی نیست را خطراتی چون خودآزاری و فکر به خودکشی تهدید می کند.

از طرف دیگر پزشکان تاکید دارند که خواب بیشتر از میزان در نظر گرفته شده نیز می تواند کودک را در معرض خطراتی نظیر فشار خون بالا، دیابت، چاقی و بیماری های روحی قرار دهد. بر اساس این دستورالعمل، توصیه می شود تا والدینی که نگران کم خوابی یا پرخوابی کودکان خود هستند با یک پزشک متخصص مشورت کنند تا از نداشتن بیماری اختلال خواب در کودک خود اطمینان حاصل کنند.

اما دلیل اینکه در این دستورالعمل، در مورد میزان خواب نوزدان کمتر از ۴ ماه هیچ زمانبندی در نظر گرفته نشده است این است که الگوهای خواب در بین این نوزادان بسیار متفاوت است و در حال حاضر هیچ گونه شواهد علمی مبنی بر ارتباط میزان خواب این کودکان با سلامت آنها وجود ندارد.

پیوند: http://www.livescience.com/55048-childrens-sleep-new-guidelines.html

نظری بدهید