در ساخت این سلول های خورشیدی پلیمری از تکنولوژی ساخت بسیار ارزان رول به رول استفاده شده است که در این تصویر توسط پروفسور اوله لانگ اس (Olle Inganäs) و شیملیس آدماسی (Shimelis Admassie) نشان داده شده است.
سلولهای خورشیدی پلیمری، بسیار ارزانتر و راحتتر توسط دانشمندان دانشگاه لینشوپینگ و آکادمی علوم چین (CAS) ساخته میشوند. هدف متخصصین حذف فلورنهای گرانقیمت و ناپایدار از سلولهای خورشیدی بوده است.
سلولهای خورشیدی پلیمری در سالهای اخیر به دلیل قیمت پایین جایگزین مناسبی برای سلولهای خورشیدی سیلیکونی بودهاند. معمولا برای بالا بردن میزان راندمان در این سلولها از فلورنها به عنوان حاملان بار الکترونیکی استفاده می شود. اما نکته اینجاست که فلورن ها در زیر روشنایی رفتار ناپایدار دارند و در دمای بالا به شکل کریستال های بزرگی در میآیند.
در حال حاضر، یک انجمن متشکل از متخصصان علم شیمی به رهبری پروفسور جیانهوی هو در آکادمی علوم چین موفق به ثبت نسل جدیدی از سلولهای خورشیدی پلیمری فاقد فلورن با ترکیب پلیمری به نام PBDB-T همراه ملکولهای کوچکی بنام ITIC شده اند. در این ترکیب، نور خورشید با راندمان ۱۱ درصدی تبدیل به انرژی می شود، این میزان بیشتر از سلول های خورشیدی حاوی فولرن و یا فاقد فلورن را میباشد.
پروفسور فنگ گائو به همراه همکارانش اوله لانگ اس و دپینگ کیان در دانشگاه لینشوپینگ، طیف نمایی اتلاف ولتاژ حاصل از سلول های خورشیدی را بررسی کردند و موفق شده اند تا روشی را جهت کاهش اتلاف ارایه دهند.
دو گروه تحقیقاتی نتیجه این ثبت جهانی را در مجله «مواد پیشرفته» به چاپ رسانده اند. قسمتی از این گزارش در ادامه آمده است:
– فنگ گائو فیزیکدان دپارتمان زیست، شیمی و فیزیک دانشگاه لینشوپینگ می گوید: ما ثابت کردهایم که می توان بدون استفاده از فلورنها به راندمان بالایی در سلولهای خورشیدی دست یافت. این سلولها در برابر گرما بسیار پایدار هستند. به دلیل اینکه سلول های خورشیدی در معرض مستقیم اشعه خورشید هستند پایداری حرارتی بسیار حایز اهمیت است.
– فنگ گائو معتقد است: فراهم شدن راندمان بالا و همچنین پایداری حرارتی در کنار یکدیگر نشان میدهد که سلول های خورشیدی پلیمری، می توانند به راحتی با تکنولوژی ساخت رول به رول که ارزان نیز می باشد به مرحله تولید و تجاریسازی برسد.
پیوند: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160419103847.htm