برای برخی از استفادهکنندهگان تلفنهای هوشمند، بستن برنامهها عادت شده است. به طور معمول، در گوشیهای آیفون با دابل کلیک کردن روی دکمه Home و در گوشیهای اندروید با کلیک روی دکمهی MultiTasking لیستِ برنامههای باز ظاهر میشود و با کشیدن برنامهها به گوشهی تلفن میتوانید آنها را ببندید. تمام برنامههایی که استفاده میکردید را میبندید. این را روزها، ماهها و سالهاست که انجام میدهید. این کار نه تنها به نظر ساده میرسد بلکه احساسی مانند پاکسازی تلفن را به شما میدهد. از همه بهتر، کمک می کند تا شارژ باتری گوشی هوشمندمان بیشتر حفظ شود. مگر نه؟!
درست است؟؟؟
در پاسخ باید گفت:نخیر!.
چند ماه پیش، کمپانی اپل و گوگل اعلام کردند که بستن برنامههای تلفنهای همراه هیچ تاثیری در بهبود طول عمر باتری ندارد. «هیروشی لوکهایمر» معاون ریاستِ بخش مهندسی اندروید میگوید که بستن برنامههای غیرفعال به امید بیشتر شدن مدت زمان کاردهی باتری گوشی حتی ممکن است نتیجهیی معکوس به همراه داشته باشد.
@pierce @mcwm @MarcusDPK @qz could very slightly worsen unless you and algorithm are ONE (you kill something, system wants it back etc)
— Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) March 14, 2016
تنها وقتی این کار مفید است که شما بتوانید فکرِ گوشیِ اندروید را بخوانید یا به عبارتی با آن یکی باشید. دلیلش هم ساده است، شما برنامهیی را میبندید که سیستم عامل گوشی به آن نیاز دارد.
همین اندازه بدانید کافی است. نیازی به ادامهی خواندن ندارید مگر اینکه واقعا علاقهمندید. گفتهی اقای هیروشی چیز تازهیی نیست ولی وقتی سازندهی این سیستم عامل چنین چیزی می گوید، به انسان حس خوبی دست میدهد. یک بار دیگر برایتان گوشزد میکنیم: به اشتباه و صرفا برای حفظ باتری برنامههای غیرفعال را نبندید. یادتان نرود که این گفتهی افرادی است که این پلتفرم ها را طراحی و ساخته اند، پس به آن توجه کنید.
برای روشن شدن موضوع نیاز است که با ساختار عملکرد چندکارهیی یا Multitasking آشنا شوید:
در سیستم عامل های IOS هر برنامهی نصبشده در گوشی میتواند به ۵ حالت درآید (چون این بخشِ سیستمِ اندروید شباهتِ زیادی به IOS دارد، آنرا توضیح نمیدهیم):
- حالت اول: «Not Running»، ساده است، حالتی که برنامه هنوز اجرا نشده است.
- حالت دوم: «Active»، حالتی که برنامه در حال حاضر بر روی صفحه نمایش باز است و در حال کارگرفتن از آن هستید.
- حالت سوم: «Inactive»، حالتی که برنامه در صفحه نمایش باز است اما شما با آن کار نمیکنید.
- حالت چهارم: «Background»: حالتی که برنامه بر روی صفحه نمایش دیده نمی شود اما در اصل باز است و به روزرسانی می شود. مانند اَپ ایمیل که ایمیلهایتان را آپدیت میکند و یا اَپی که تویتهای جالب را پیدا میکند.
- حالت پنجم:«Suspend»، حالتی است که در آن برنامه در پسزمینه Background است و هیچ کاری انجام نمیدهد. برنامه فقط در حافظه نشسته و کمی فضا اشغال کرده است.
در اندروید و IOS، الگوریتمهایی وظیفهی مدیریت حافظه را به عهده دارند. این الگوریتمها، برنامههایی که برای مدت زیادی بیکار بودهاند و یا حجم بالایی از حافظه و یا باتری مصرف می کنند را می بندند. این الگوریتم ها به خوبی می دانند که شما چه زمانی به دادهها نیاز پیدا خواهید کرد و یا نیاز به بروزرسانی و اجرای مجدد برنامهها دارید.
برنامههایی که در حافظهی گوشی شما باز هستند نسبت به برنامههایی که باید مجددا از نو باز شوند، بسیار سریعتر عمل میکنند. مانند این است که شما کامپیوتر خود را برای زمانی که کار نمیکنید روی حالت خواب sleep قرار دهید تا اینکه آن را خاموش کرده و بعد مجددا روشن کنید. شما بجای اینکه برای تلفن خود کار کنید، بهتر است بگذارید تلفن برای شما کار کند. این همان کاری است که وقتی کامپیوتر خود را به حالت خواب Sleep قرار میدهید انجام میدهید. برای گوشیِ هوشمندتان، در مقایسه به اینکه بعد از مدتی دوباره اَپها را از ابتدا اجرا کند، بسیار بهتر و سریعتر اینست که اَپهای نشسته در حافظه را از حافظه فراخوانی کند. جدا از مصرف باتری، سیستم در حالتی که بسیاری از اَپها بسته است، کندتر و ناقصتر عمل میکند.
اگر میخواهید مصرف باتری گوشی خود را بهینه کنید، کارهای زیادی هست که میتوانید انجام دهید:
- نور صفحهی نمایش خود را کم کنید.
- رفرش و بروزرسانی را برای اَپها در پسزمینه غیرفعال کنید.
- در سیستم عامل IOS گوشی خود را بر روی حالت Low Power و در سیستم عامل اندورید بر روی حالت Doze یا Power Saving قرار دهید تا به طور خودکار اقدامات لازم جهت کم مصرف شدن باتری توسط خود سیستم عامل انجام گیرد.
- اشتراک موقعیت جغرافیایی را برای برنامههایی که به آن نیاز ندارند را قطع کنید.
- گوشی خود را به حالت پرواز Airplane قرار دهید. البته اگر نمیخواهید از خط تلفن استفاده کنید.
رعایت کردن تمامی این موارد در حفظ باتری تاثیر زیادی خواهد داشت و فراموش نکنید که بستن برنامه هایی که در حافظه باز هستند نه تنها تاثیری در حفظ باتری ندارد بلکه ممکن است نتیجهیی برعکس به همراه داشته باشد.
منبع: مجله وایرد.
One may think closing apps on their smart phone would help save or prolong the use of their battery. Based on what people from Android or Apple say, that is not the case.