بهداشت عمومی

اسباب بازی های دست دوم سلامتی کودکان را به خطر می اندازند

Second-hand toys could harm children, scientists discover

مطالعات نشان داده است پلاستیک هایی که در بعضی از اسباب بازی های دست دوم استفاده شده است می تواند سلامت کودکان را به خطر بیاندازد زیرا آنها از ترکیبات سالمی برای ساخت اسباب بازی ها برخوردار نیستند.

 دانشمندان ۲۰۰ مورد از اسباب بازی های استفاده شده پلاستیکی در مهد کودک ها، مغازه ها و خانه ها را در سراسر جنوب غربی انگلستان بررسی کردند و به وجود نه عنصر خطرناک پی بردند.

وچود این عناصر خطرناک در اسباب بازی های دست دوم باعث شکسته شدن استانداردهای اروپایی شد اما کارشناسان اظهار داشتند مقدار این خطر را نمی توان تعیین کرد.

دکتر اندرو ترنر از دانشگاه پلیموث گفت: «آجر های لگو در دهه های ۷۰ و ۸۰ اثر زیادی از عناصر خطرناک به همراه داشتند که در آن دوره آزمایش نشده بودند و حالا ما از آنها استفاده می کنیم و به دست فرزندانمان می دهیم.»

سم مضمن در اسباب بازی های قدیمی

در تحقیقات منتشر شده توسط علوم و فناوری های محیطی، دکتر ترنر و تیم او از فن آوری اشعه ایکس فلوئورسانس برای تجزیه و تحلیل بسیاری از اسباب بازی ها در اتومبیل ها و قطارها استفاده کردند .

تمام اسباب بازی ها به اندازه ای بودند که می توانست توسط کودکان جویده شوند.

آنها تراکمی از عناصر خطرناک از جمله آنتیموان، باریم، بروم، کادمیوم، کروم، سرب و سلنیوم را در اسباب بازی ها کشف کردند.

وجود این مواد شیمیایی در صورتی که کودکان مدت زمان طولانی را در معرض آن قرار گیرند، می تواند به طور مضمن سمی باشند و به کودکان منتقل شوند.

زمانی که کودکان اسباب بازی ها را در دهان خود قرار می دهند در معرض سطوح بیشتر این مواد شیمیایی قرار می گیرند.

Second-hand toys could harm children, scientists discover

دکتر ترنر تجزیه و تحلیل جداگانه ای بر روی ۲۶ اسباب بازی به منظور مطابقت با استاندارد های تعریف شده در شورای اروپا انجام داد . ده مورد در این آزمایش ناموفق بود زیرا آنها برم، کادمیم یا سرب را ترشح می کردند.

پلاستیک قرمز، زرد یا سیاه بدترین تولیداتی بود که خارج از استاندارد تولید می شد .

دکتر ترنر گفت: «اسباب بازی های دست دوم یک گزینه جذاب برای خانواده ها هستند زیرا آنها می توانند به طور مستقیم از دوستان یا بستگان گرفته شوند و یا به راحتی از فروشگاه های خیریه، بازار های کثیف و اینترنت بدست آورده شوند.»

اما او گفت که مقررات جدید ، بازسازی و فروش مجدد اسباب بازی های قدیمی را پوشش نمی دهد ومصرف کنندگان باید بیشتر نسبت به خطرات احتمالی ناشی از اسباب بازی های پلاستیکی و یا اجزای پلاستیکی قدیمی با رنگ های روشن آگاه باشند.

قیمت مناسب، راحتی و بازیافت اسباب بازی های استفاده شده برخلاف تصورات در خانواده ها، پتانسیل آلودگی شیمیایی برای کودکان ایجاد می کند.

Second-hand toys could harm children, scientists discover

پروفسور اندرو واتسون از دانشگاه استرلینگ که در تحقیق دخیل نبود گفت: «کادمیوم سرطان زا است و به دلیل اثرات مزمن باید از آن اجتناب شود.»

بنابراین استفاده ازاسباب بازی های دست دوم به خصوص رنگ های خاص ممکن است سلامتی کودکان را به مخاطره بیاندازد اما اندازه گیری کیفیت و سالم بودن آن دشوار خواهد بود.

او گفت: «باید در فروش این نوع اسباب بازی ها احتیاط کرد به ویژه از آنجاییکه افراد نسل پیشین با منابع زیست محیطی این مواد مانند سرب و کادمیوم ارتباط برقرار کرده اند و ممکن است کودکان نسل امروز در معرض این مواد شیمیایی قرار گیرند و سلامتی آنها به خطر افتد.»

خطر را بسنجید

مارک گاردینر از موسسه استانداردهای تجارت مجاز گفت: « کالاهای دست دوم خریداری شده همان اطمینان ایمنی قبلی را نخواهند داشت و والدین باید این خطرات را با هم بسنجند مخصوصا هنگام دادن اسباب بازی های قدیمی به فرزندشان که می توانند در طول زمان به طور مکانیکی مواد  شیمیایی ترشح کنند.»

آقای گاردینر گفت: «اگر اسباب بازی ها در معرض به خطر انداختن کودکان قرار گیرند محصولات را می توان از بازار حذف کرد.»

او افزود: «اگر والدین نگران این خطرات هستند باید اسباب بازی های دست دوم را دور بریزند.»

دکتر ترنر قبلا یافته های مشابه را درلیوان های دست دوم و رنگ استفاده شده در تجهیزات زمین بازی یافته است.

منبع: Second-hand toys could harm children, scientists discover

نظری بدهید