بنا به گفته دانشمندان بیماران مبتلا به سرطان پستان می توانند برای جلوگیری از بروز و گسترشی برخی بیماریها از مصرف مارچوبه و دیگر انواع مواد غذایی خود داری کنند .
با توجه به یافته های محققان که با آزمایش بر موش آزمایشگاهی بدست آمده است آسپاراژین موجود در مارچوبه و دیگر مواد غدایی باعث گسترش و انتقال سرطان سینه به سایر اعضای بدن می شود .
هنگامی که دانشمندان آسپاراژین موجود در حیوانات مبتلا به سرطان سینه را کاهش دادند، دریافتند که تعداد تومورهای ثانویه در سایر بافتها به طور چشمگیری کاهش یافته است. گسترش سلولهای بدخیم اغلب در استخوان ها، ریه ها و مغز علت اصلی مرگ در میان بیماران مبتلا به سرطان سینه است.
پروفسور گرگ هانون، مدیرتحقیقات بیماری سرطان انگلستان در کمبریج، گفت: «آسپاراژین موجود در مواد غذایی به عنوان یک مدرک امید بخش و نمونه ای کوچک تاثیر به سزایی در سرطان دارد .»
آسپاراژین یک اسید آمینه است که به طور طبیعی در بدن به عنوان یک بلوک ساختمانی برای پروتئین ساخته شده است و در رژیم غذایی و سطوح بالای گوشت، سبزیجات و محصولات لبنی یافت می شود.
تیم بین المللی متخصصان سرطان از بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و کانادا، موش هایی را با فرم سرطان سینه مورد مطالعه قرار دادند. در عرض چند هفته موشها تومورهای ثانویه را تولید کردند و در طی چندین ماه از بیماری مردند.
در نشریه Nature، محققان نحوه ی جلوگیری از گسترش سرطان سینه را در حیوانات بوسیله مسدود کردن آسپاراژین توسط دارویی به نام L-asparaginase را توضیح دادند. با قرار دادن حیوانات در یک رژیم حاوی آسپاراژین کم نیز اثری مشابه دیده شد. با استفاده ازاین نتایج، دانشمندان پرونده های مربوط به سرطان های انسان را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که تومورهای سینه که اکثرا آسپاراژین تولید می کنند، به احتمال زیاد در معرض گسترش قرار می گیرند و باعث می شود بیمار زودتر جان خود را از دست بدهد. همین امر در سرطانهای سر، گردن و کلیه دیده می شود.
هانون گفت :« به نظر می رسد که آسپاراژین به سلول های سرطانی تبدیل می شود به شکلی که به راحتی از سینه از طریق جریان خون به سایر اعضا منتقل می شود و به تومورهای ثانویه رشد پیدا می کنند. در حالی که سرکوب گسترش آسپاراژین مانع از گسترش سرطان به نقاط دیگر بدن می شود .»
اگر یافته ها در انسان ها اثر داشته باشد بیماران مبتلا به سرطان سینه می توانند علاوه بر شیمی درمانی در رژیم های آسپاراژین کم قرار گیرند ودر مان شوند. از آنجایی که آسپاراژین در مواد غذایی رایج است اما دارو هایی که آمینو اسید را مورد هدف قرار می دهند تاثیر بیشتری دارند . L-asparaginase اسید آمینه را در جریان خون تجزیه می کند اما داروهای مورد نظرمی تواند تولید آسپاراژین را به طور کامل متوقف کند.
هانون گفت: «این یک مورد است که ما می توانیم در یک سطح بیوشیمی عمیق نشان دهیم چگونه تغییر در رژیم غذایی می تواند بر خواص سلول های مرتبط با پیشرفت بیماری کشنده تأثیر بگذارد. البته تا زمانی که مطالعات انسانی انجام شود این یک روش خودساخته برای جلوگیری از سرطان نیست.»
پروفسور Keqiang Ye، پژوهشگر سرطان در دانشگاه Emory University در آتلانتا، گفت:« کاهش سطح آسپاراژین، با دارو یا رژیم غذایی، موجب جلوگیری از گسترش سلولهای سرطانی می شود اما برای بیماران درمان های دارویی بیشتر از تغییر در رژیم غذایی مورد قبول واقع شد.»
آسپاراژین اغلب در منابع حیوانی مختلف از جمله گوشت گاو، مرغ، تخم مرغ، ماهی و غذاهای دریایی یافت می شود. همچنین در بسیاری از سبزیجات از جمله مارچوبه، سیب زمینی، آجیل، حبوبات و سویا یافت می شود. از آنجا که این نوع مواد غذایی رایج هستند به نظر می رسد محدودیت رژیم غذایی روشی ایده آل نباشد.
بارونس دلیث مورگان، مدیر اجرایی سرطان سینه ، گفت: «این کشف اولیه می تواند راه جدیدی را برای کمک به جلوگیری از گسترش سرطان سینه فراهم کند اما ما ابتدا باید نقش واقعی این مواد مغذی را در بیماران درک کنیم. نزدیک به ۱۱۵۰۰ زن هر سال در انگلستان از سرطان سینه جان خود ر از دست می دهند و ما هرچه سریعتر نیازمند توقف گسترش بیماریرا در اطراف بدن هستیم جایی که درمان آن علاج ناپذیر است.
براساس شواهد موجود، به بیماران توصیه نمی شود که گروه خاصی از موادغذایی را بدون مشورت با پزشک از خود محروم کنند. ما همچنین همه بیماران را تشویق می کنیم که رژیم غذایی سالم و متنوع غنی از میوه، سبزیجات و حبوبات داشته باشند و در مصرف گوشت های فرآوری شده و چربی یا قند خود داری کنند تا به آنها بهترین شانس زنده ماندن را بدهد.
منبع: Spread of breast cancer linked to compound in asparagus and other foods